Objektiv serije E SONY SEL-1655G

Koda:SEL1655G.SYX

Zaloga : DA

1.349,00 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Hitra fiksna zaslonka z zoomom F2.8 - Sonyjev prvi zoom 16–55 mm (24–82,5 mm enak. polnemu formatu) APS-C s konstantno zaslonko F2.8 je kompakten, njegovo delovanje pa je primerljivo z objektivom serije G. Nova optična oblika omogoča izjemno ločljivost od kota do kota, po potrebi pa so na voljo tudi čudoviti učinki zameglitve ozadja. Kompakten, lahek in idealen za širok razpon objektov.

Odlična ločljivost objektiva G - Dva elementa (napredna asferična) in dva asferična elementa zmanjšajo odstopanja za izjemno ločljivost od kota do kota objektiva G, medtem ko trije elementi iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) zmanjšajo prelivanje barv do skrajnosti. Dobili boste ostre, jasne podrobnosti in naravne barve v celotnem razponu zooma in na katerikoli razdalji ostrenja.

Tekoča in čudovita zameglitev - Sferično odstopanje močno vpliva na kakovost zameglitve in je natančno nadzorovano, zato da zagotovi gladko, privlačno zameglitev ozadja na neizostrenih delih. K čudoviti zatemnitvi ozadja tega objektiva prispeva tudi krožna zaslonka z 9 lopaticami. Jasna in izostrena podrobnost je nasprotna zatemnitvi ozadja, rezultat pa so globoke, impresivne slike.

Čist kontrast - Z nanosom Sonyjevega originalnega premaza Nano AR smo ustvarili natančno dodelano nanostrukturo na površini objektiva, ki ne vpliva na prenos svetlobe ter odpravlja odseve, ki lahko povzročijo bleščanje. Notranji odsevi so zmanjšani do skrajnosti, s čimer sta doseženi izjemna jasnost in kontrast. (1. Premaz Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Kompakten, lahek in svetel - Zaradi optimizirane in mehanske zasnove znaša teža v kompaktnem objektivu z doslednim zoomom F2.8 16–55 mm (24–82,5 mm enak. polnemu formatu) zgolj 494 g (17,5 oz.). Ta objektiv se odlično obnese tako pri portretih kakor tudi pri vsakodnevnih posnetkih, skupaj s kompaktnimi ohišji serije E pa predstavlja zelo mobilen in obvladljiv sistem za širok razpon fotografiranja.

Hitro, natančno samodejno ostrenje in sledenje - V ta objektiv je vgrajena ista vrsta Sonyjevega naprednega linearnega dinamičnega motorja XD (eXtreme Dynamic), ki je uporabljena v objektivih serije G Master. Linearni motor XD v celoti izkoristi potencialno hitrost ohišja fotoaparata, da lahko izostri in spremlja celo hitro premikajoče se predmete z izjemno hitrostjo in natančnostjo.

Po meri nastavljiv gumb za zaklep ostrenja - Gumb za zaklep ostrenja na objektivu je priročno nameščen za enostavno zadržanje ostrine. Gumb lahko po meri nastavite tudi v meniju fotoaparata, kjer lahko po potrebi dodelite tudi druge funkcije, kot je izbira desnega/levega očesa.

Stikalo za način ostrenja - Stikalo za način ostrenja za takojšnje preklapljanje med samodejnim in ročnim načinom ostrenja je lahko odlična prednost pri fotografiranju objektov ali prizorov, pri katerih je potrebna fina prilagoditev z ročnim ostrenjem.

Ročno ostrenje z linearno odzivnostjo - Z ročnim ostrenjem s Sonyjevo funkcijo linearne odzivnosti se obroč za ostrenje odziva neposredno in linearno s prefinjenim upravljanjem ob ročnem ostrenju. Ker s sukanjem obroča za ostrenje neposredno izvajate ustrezno spremembo ostrenja, je upravljanje takojšnje in natančno.

Odporno na prah in vlago - Na prah in vlago odporna zasnova3 ponuja zanesljivost, ki jo potrebujete pri uporabi na terenu v zahtevnih pogojih.

Sprednji element s premazom iz fluora - Sprednji elementi objektiva imajo premaz iz fluora, ki preprečuje zadrževanje vode, olja in drugih nezaželenih delcev, hkrati pa omogoča lažje odstranjevanje umazanije ali prstnih odtisov z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva.

Več na strani proizvajalca